Stéphanie Lipic praktijk pepzz kinderpsychologie

Leuk om even met je kennis te maken. Mijn naam is Stéphanie en ik ben Orthopedagoog Generalist. Ik werk al meer dan tien jaar met veel voldoening in de kinder- en jeugd GGZ. Of ik nu bij kleine praktijken of grote instellingen werk, altijd ontdek ik bij mezelf een flinke dosis energie en doorzettingsvermogen om voor elke uitdaging een passende oplossing te vinden. Precies die energie zet ik naast mijn werk in de GGZ nu ook in mijn praktijk in om samen met kinderen en ouders voor hun uitdaging een persoonlijke oplossing te bedenken.

Praktijk Pepzz richt zich voornamelijk op kinderen met zindelijkheidsproblemen, enkelvoudig trauma en ADHD en/of autisme. Ik werk op aanvraag van ouders of in opdracht van scholen. Naast mijn dagelijkse GGZ-ervaringen komt de ervaring die ik opdeed in het Maasstad Ziekenhuis goed van pas. Een prachtige plek op de poeppolikliniek waar ik van een multidisciplinair team van kinderartsen, verpleegkundigen en orthopedagogen de fijne kneepjes van het vak leerde. In de zeven jaar dat ik daar werkzaam was, merkte ik ook dat buitenstaanders uitdagingen zoals poep-en plasproblemen vaak als een klein probleem zien,

terwijl ze een enorme impact op kinderen en hun gezin hebben. Omdat kinderen zowel fysieke als mentale last ervaren en ouders vaak met hun handen in het haar zitten, gaf het me veel voldoening om elke keer weer een blijvende oplossing te vinden. De enorme opluchting die ik bij kinderen en ouders zag als de problemen verminderen en verdwenen, motiveerde me om mijn eigen praktijk te beginnen. Zo kan ik mijn kennis en kunde voor iedereen toegankelijk te maken en nog meer kinderen en ouders persoonlijk helpen.

Als je mensen in mijn directe omgeving vraagt om mij te omschrijven, dan hoor je dat ik ervan houd om goed te luisteren, ik liever in oplossingen dan in problemen praat en ik niet stop voordat ik een passende oplossing heb gevonden. Dat past bij mijn missie: ik zie geestelijke gezondheid altijd als maatwerk en de weg naar een oplossing moet daarom ook persoonlijk voelen. Ik behandel een probleem niet eenzijdig, maar we bedenken en bespreken samen een oplossing. Door goed te luisteren en elkaar te begrijpen ontdekken we een vernieuwende insteek die werkt en een lang behandeltraject voorkomt of stopt.

Zelf ben ik trouwens moeder van Bram (8) en Luka (6) en recent is ons gezin uitgebreid met onze hond Puck. Thuis is het bij ons een vrolijke boel en vanzelfsprekend hebben wij ook gewoon onze uitdagingen die om oplossingen vragen. Als moeder weet ik als geen ander dat opvoeden een hele uitdaging is en dat je het als ouder graag goed wil doen, het beste voor je kind zoekt en dat het soms echt zoeken is naar dat beste. Bram heeft ADHD, dus van dichtbij weet ik met welke uitdagingen kinderen en ouders te maken kunnen krijgen, omdat we zelf de uitdagende én mooie, bijzondere en leuke kanten ervaren.