Aanbod

De drempels zijn bij mij laag. Om de hulp die ik bied zo toegankelijk mogelijk te maken, bied ik de begeleidingsgesprekken ook thuis aan als het lastig is om naar mijn locatie te komen. Afspraken kunnen face to face, door middel van videobellen en na overleg ook gewoon in het weekend of de avond. Waarom? Het is belangrijk dat we even de rust kunnen pakken voor een gesprek zonder de afleiding van school, werk of andere zaken. Persoonlijke aandacht is de eerste stap op weg naar een persoonlijke oplossing.

Het is mogelijk om individuele gesprekken en/of ouderbegeleidingsgesprekken  met elkaar te voeren om dieper in te gaan op wat er  bij je kind speelt. Ook bied ik cursussen voor ouders en kinderen/jongeren om met en van elkaar te leren en ervaringen uit te delen.

Diagnostiek

Intelligentietest

Soms komt het voor dat kinderen op school niet goed meekomen en er vragen bestaan of het kind de leerstof wel aankan. Dan kan het helpend zijn om een intelligentieonderzoek af te nemen. Wanneer er meer zicht komt op het cognitieve niveau kan zoiets als overvraging en een verminderd welbevinden op school worden voorkomen en kan er worden aangesloten op de (onderwijs)behoeften van het kind. Het kan ook zo zijn dat er een vermoeden bestaat van ondervraging, dus dat het kind een ontwikkelingsvoorsprong lijkt te hebben op zijn of haar leeftijdsgenoten. Ook dit is belangrijk om te weten om aan te sluiten bij zijn of haar (onderwijs)behoeften.

Onderzoek naar ADHD/Autisme

Psychologisch onderzoek op ADHD/ autisme is gericht op de volle breedte van de ontwikkeling van de het kind, de optredende problemen maar ook op de kansen en de mogelijkheden voor behandeling en begeleiding.

Behandeling / Begeleiding

Begeleiding poep- en plasproblematiek

Voor ouders en kinderen die het prettig vinden om individueel (en niet in groepsverband) adviezen te krijgen. In deze gesprekken aan huis of door middel van videobellen kan er meer worden ingegaan op wat er specifiek bij het kind speelt en is er meer ruimte om aan te sluiten bij de hulpvraag, passende behandeling te bieden en het aantal gesprekken kent geen maximum.

Begeleiding ADHD en/of autisme

Deze gesprekken vinden of face to face plaats of via videobellen. De gesprekken zullen gericht zijn op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders m.b.t. de gestelde classificatie ADHD en/of autisme bij hun kind/ puber. In deze gesprekken kunnen ouders zelf aangeven waar zij advies bij willen en met hen kan worden meegedacht wat hun rol in de interactie met hun kind is en hoe de interactie met hun kind om te buigen naar een meer positieve en warme interactie.

EMDR behandeling

Helaas maken veel kinderen wel eens een negatieve ingrijpende gebeurtenis mee. Sommigen weten deze gebeurtenis zelfstandig te verwerken, maar soms komt het voor dat het verwerkingsproces stagneert en er sprake is van een trauma. Door dit trauma kan het voorkomen dat kinderen situaties gaan vermijden, zij nachtmerries hebben, flashbacks ervaren en ook wel eens concentratieproblemen ontwikkelen. EMDR is een kortdurende en effectieve behandelmethode gebleken en wordt vaak ingezet als traumatherapie of wanneer iemand iets heftigs mee heeft gemaakt maar en niet per se wordt voldaan aan de classificatie trauma zoals het hebben van een pestverleden.

Cursus

Cursus zindelijkheidstraining; do’s en don’ts

Deze cursus is gericht op ouders die hun peuters/kleuters succesvol zindelijk willen maken. Tegenwoordig wordt er vanuit de basisscholen veel druk op ouders gelegd om hun kleuter zindelijk te laten zijn voor aanvang van de basisschool. Te vroeg met de training beginnen kan echter averechts werken, zo ook het inzetten van bepaalde tips en trucs. Benieuwd naar wat werkt en wat juist niet, dan is deze cursus misschien wat voor jou.

Poepongelukjes-cursus

Deze cursus is gericht op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders met kinderen die poepongelukjes ervaren. We gaan op de theorie en we belichten de praktijk. Wat zijn de poepongelukjes, hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, wat is geschikte medicatie en hoe komt je ervan af? In de laatste bijeenkomst wordt vooral ingegaan op het beantwoorden van vragen van ouders.

Plasongelukjes cursus

Deze cursus is gericht op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders met kinderen die plasongelukjes ervaren. We gaan op de theorie en we belichten de praktijk. Wat zijn de poepongelukjes, hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, wat is geschikte medicatie en hoe komt je ervan af? In de laatste bijeenkomst wordt vooral ingegaan op het beantwoorden van vragen van ouders.

Bedplassen cursus

Deze cursus is gericht op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders met kinderen in hun bed plassen. We gaan op de theorie en we belichten de praktijk. Wat zijn de poepongelukjes, hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, wat is geschikte medicatie en hoe komt je ervan af? In de laatste bijeenkomst wordt vooral ingegaan op het beantwoorden van vragen van ouders.

ADHD cursus ouders

Deze cursus is gericht op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders met kinderen en jeugdigen met ADHD. We gaan in op de theorie en we belichten de praktijk. Welke typen ADHD bestaan er, hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, wat is geschikte medicatie, wat zijn adviezen voor de thuis- en schoolsituatie en hoe ga je hier goed mee om als ouder? In de laatste bijeenkomst gaan we in op het beantwoorden van vragen van ouders.

Autisme cursus ouders

Deze cursus is gericht op het verbreden van de kennis en vaardigheden van ouders met kinderen en jeugdigen met autisme. We gaan in op de theorie en we belichten de praktijk. Wat is autisme hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, wat zijn adviezen voor de thuis- en schoolsituatie en hoe ga je hier goed mee om als ouder? In de laatste bijeenkomst gaan we in op het beantwoorden van vragen van ouders.

ADHD cursus kinderen

Deze cursus zal ingaan op uitleg over de verschillende typen ADHD, hoe vaak komt het voor, bij wie komt het voornamelijk voor, medicatie, adviezen m.b.t. thuis en school. Kortom: het vergroten van de kennis en vaardigheden bij het kind/puber. Ook zal worden ingegaan over wat ADHD voor hem of haar betekent en wat de positieve kanten van ADHD zijn. En zal worden ingegaan op ADHD in combinatie met school; bv. Hoe handig te plannen/ met je agenda om te gaan.